Címlap Irodalom

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Irodalom


Tyúkleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Radics Renáta   
2013. október 18. péntek, 10:30

Élt a falunk szélén egy erdész, Kovács Pista feleségével, és leányuk Erzsi. Mi tagadás, gyönyörű teremtés volt Erzsike, hosszú haja olyan hullámos volt, mint a tenger, szemei pedig olyan kékek, mint az ég, a legmelengetőbb nyári napokon. Büszkélkedett is vele apja, és mindenkinek azt híresztelte, hogy leányának egy hozzávaló férjet keres, olyat, aki jómódú, olyat, aki után a lányok irigykedve fordulnak meg.

Bővebben...
 
Csillagtáncoltató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Oláh Marietta Éva   
2013. szeptember 11. szerda, 21:05

Masi-mese, meskete: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy juhászlegény, aki egész álló nap az állatokat legeltette a réten... nem is volt egyéb dolga, s valljuk be, egy idő után nagyon eluralkodott rajta a semmittevés... így hát elhatározta, készít magának egy furulát, de olyat ám, hogy ha abba valaki beléfú, a csillagok egymás után szaladnak le az égről gyönyörűségükben.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 11. szerda, 21:21
Bővebben...
 
Menekülés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tara Scott   
2013. szeptember 10. kedd, 16:10

Hideg volt. A Zagyva partján három fiatal roma férfi ült, s fogásra várt. Vastag kabátba öltöztek, mégis időnként vacogott a foguk. Pirkadatkor érkeztek s abban reménykedtek, hogy ebédre a tányéron illatozik a sült hal, s nem lesz hiábavaló a fagyos várakozás. Keveset beszéltek, hogy elkerüljék a torokmetsző jeges szél beszippantását. Nézték a vizet, s magukban talán kapásért fohászkodtak. Nyolc óra körül járt az idő, az iskolákban már becsengettek. Akkor jelent meg a nő.

Bővebben...
 
Szeretet és szükség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pató Selam   
2013. szeptember 05. csütörtök, 15:58

Szeretjük mindazt, amire szükségünk van fizikai illetve lelki-szellemi létünk teljességéhez, boldogságához. Szeretjük a tavasz kirobbanó életerejét, a nyár adta szabadságérzetet, az ősz beérett terméseit, a tél mindent megtisztító fehérségét. Szeretjük az évszakokat, szeretjük a családunkat. Az anyai gondoskodást, az atyai biztonságot, a gyermeki ragaszkodást, a testvéri összetartást, a házasság életreszóló szövetségét. Szeretjük mindazt, ami szükséges számunkra, ami nélkül valami nagyon fontos hiányozna az életünkből. S amikor jelen van benne, az boldoggá tesz, és ebben a boldogságban tükröződik az iránta megélt szeretetünk.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 05. csütörtök, 22:12
Bővebben...
 
Amit elvetsz, majd azt aratod PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Varjú Katalin   
2013. augusztus 25. vasárnap, 17:32

Tanév eleje volt.Minden kis gyermek izgatottan várta, melyik osztályba, melyik tanítóhoz kerül.Vajon kinek, kik lesznek az új osztálytársai. Ugyanezen drukkban osztoztak azok is , akik a fejlesztő osztályokból kerültek magasabb szintekre.Ők sem maradhattak a régi osztálytársaikkal, hiszen mindenki egyénileg fejlődött, ettől függően léptek tovább más-más osztályközösségbe.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 25. vasárnap, 17:38
Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 11
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria