Címlap Romastratégia

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Felzárkózás
Kisebbségi ombudsman a romastratégiáról

By Dr. Kállai Ernő, on 27-10-2011 15:16

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának állásfoglalása a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégia című tervezetről: Elöljáróban le kell szögeznem, hogy az alábbi gondolatok nem tekinthetőek a Stratégia és a kapcsolódó intézkedés-lista mély és átfogó, a teljesség igényére törekvő értékelésének. Ilyen elemzésre e szűk időkeretben nem vállalkozhattam, ezért a stratégia alapelvei, főbb pontjai kapcsán fogalmaztam meg néhány elvi és gyakorlati megállapítást.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. október 27. csütörtök, 15:28
 
Szakítani kell a kívülállás kultúrájával

By Administrator, on 26-10-2011 10:03

A kényszer lesz az a tényező, amely rábírja a cigányságot a kívülállás kultúrájával történő szakításra – állítja az MNO-nak Balog Zoltán. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint az integrációs problémák súlyossága nem engedi a félrenézést. A közmunkaprogram célja a munkához való hozzáállás és az életmód megváltoztatása. Lippai Roland interjújából kiderül: létezik a kisebbségi rasszizmus. Annyi bizonyos, hogy a balliberális cigány vezetőknek semmi okuk a melldöngetésre.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. október 26. szerda, 11:26
 
A romastratégia sikerétől is függ a Nyugat-Balkán európai integrációja

By Administrator, on 01-10-2011 06:35

A mélyszegények és a romák társadalmi felzárkóztatásának sikeressége központi jelentőségű a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozása szempontjából - hangsúlyozta Balog Zoltán, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, aki csütörtökön Szkopjében a Roma Integrációs Évtized Program (RIÉP) keretében szervezett konferencián tartott előadást.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. október 26. szerda, 20:56
 
A romakérdés gazdasági szükségszerűség

By Administrator, on 06-08-2011 10:23

Balog Zoltán szerint a romakérdés megoldása nem csak "emberbaráti ügy", hanem gazdasági szükségszerűség is. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteken Siófokon, a Fidelitas nyári táborában tartott rendezvényen hangsúlyozta: "nemzetstratégiai túlélési kérdésről" van szó. Balogh Gergely, a Fidelitas alelnöke az eseményen azt a kérdést tette fel, hogy reálisak-e a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkársága által kitűzött célok - 100 ezer roma bevonása a munkába, 10 ezer romának érettségi, 5 ezernek egyetemi hely, 150 ezer szűrővizsgálat, 20 ezer új szakma és 16 új közösségi pont -, amikor a körülbelül 750 ezer magyarországi roma 70-75 százaléka mélyszegénységben él.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
 
Hiába jó a romastratégia, ha nem veszik emberszámba a romákat

By Bakk-Dávid Tímea, on 24-07-2011 11:20

Elkötelezetten keresztényi megalapozottságú roma integrációs elképzelésekről tájékozódhattak a 22. Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktáborban a romastratégia tematikájú előadás hallgatói. A Corvina sátorban Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős magyarországi államtitkár és Nagy József Barna, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület cigánymissziójának vezetője tartott előadást Csuday Balázs bécsi ENSZ-nagykövet moderálásával.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. július 29. péntek, 12:18
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 14
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria