Címlap Hírek Hírek röviden A világ női szemmel

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

Rólunk

A világ női szemmel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 16. hétfő, 18:46

A Boldog Terézia Szakkollégium minden év április végén - május elején nemzetközi női szümpoziont szervez Debrecenben, elsősorban a Kárpát-medence egyetemistái számára. Idén április 13. és 15. között „A világ női szemmel – A nő mint közvetítő” címmel megtartott rendezvény programja nagyon sokszínű volt. Kerekasztal-beszélgetés, műhelyfoglalkozások és előadások váltogatták egymást. A változatos témák között mesekutatás, családi kapcsolatok, Szentírás-meditáció, tánc- és improvizációs műhely, irodalom, film, sakk, lakberendezés és önismeret is szerepelt.

A szümpozion kiemelt programjai közé tartozott a Kun Éva, Ferenczi Noémi-díjas keramikus alkotásaiból nyíló tárlat, melyet Tornay Krisztina nyitott meg.

"Az anya szerepe a hagyományos cigány családokban" címmel Rostás Farkas György József Attila-díjas költő tartott előadást. Ehhez a témához kapcsolódóan kerültek bemutatásra Fialovszky Magda szerkesztő-rendező cigány női életutakat bemutató rövidfilmjei.

A zárónapon Schäffer Erzsébettel találkozhattak a résztvevők, aki  "A nő mint közvetítő: Mi nők, röptetők" címen osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

A szervezők olyan vendégeket nyertek meg a szümpozionhoz, mint Rubovszky Rita, Schäffer Erzsébet, Ivanics Andrea, Bodó Márta, Katona György.


***
A szakkollégium – melyet a Boldogasszony Iskolanővérek (akkori nevükön Miasszonyunkról nevezett Szegény iskolanővérek) alapítottak 1996-ban és 2006-ban alakult kollégiummá – a Svetits Intézet bejáratán keresztül közelíthető meg. Célja olyan keresztény illetve keresztyén értelmiségi nők nevelése, akik személyes életükben hitelesen, igényesen, emberi tisztességgel, elkötelezetten szolgálják kisebb közösségüket, egyházukat és a társadalmat.

 

Módosítás dátuma: 2012. április 16. hétfő, 18:56
 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria